SQL Error : 1054 Unknown column 'g.group_id' in 'on clause'
SELECT ug.user_id, g.group_id as g_id, g.group_name , u.user_posts, g.group_count FROM phpbb_groups g, phpbb_users u LEFT JOIN phpbb_user_group ug ON g.group_id = ug.group_id AND ug.user_id = 28 WHERE u.user_id = 28 AND g.group_single_user = 0 AND g.group_count_enable = 1 AND g.group_moderator <> 28
Line : 1090
File : posting.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://przemo.org/phpBB2/forum
Błąd jest nadal, przed chwilką miałem taki sam komunikat.
Błędy wynikają z uaktualnienia oprogramowania PHP i MySQL na serewrze.
Forum zostało uaktualnione do najnowszej wersji skryptu, jak będą problemy to pisać
Siwy dokonał kilku poprawek na forum, m.in:
1) Upgradował forum do najnowszej wersji.
2) Naprawił wyskakujący ostatnio błąd, opisany po raz pierwszy przez Jerzego 16 lutego.
3) Naprawił wyszukiwarkę (była uszkodzona od dłuższego czasu).
4) Naprawił numerację stron tematów (czasami wyświetlana liczba stron była nieadekwatna do liczby postów w tym temacie, przez co, po naciśnięciu na ostatnią stronę, pokazywał sie komunikat o braku postów na tej stronie).
5) Naprawił sytuację z plikami graficznymi (czasami nie pokazywały się diagramy itp.).
6) Przyspieszył działanie forum.
7) Upgradował siebie do Admina, co widać po kolorze jego nicka.
Po raz kolejny spróbowałem zaktualizować ranking, który widnieje przy moim nicku. Znowu się nie udało. Ciągle mam 2050, choć w międzyczasie było już 2043, 2038, 2032, 2018, a teraz jest 2025. Trochę mi wstyd, że u innych użytkowników się zmienia, a u mnie nie i to w dodatku wygląda jak bym chciał sobie coś dodać. Jak się nie da zmienić, to postaram się gdzieś zarobić te 25 oczek:)
Chcę wysłać wiadomość prywatną (banał!) i za każdym razem ląduje ona w folderze "do wysłania" i nic się nie dzieje. Wykasowałem część swoich starych wiadomości i też nic.
Jedyne wyjaśnienie jakie mi przychodzi do głowy, to fakt że adresat ma pełny folder wiadomości i czekam w kolejce. Ale jak mam mu dać znać skoro nie mogę wysłać żadnej wiadomości
Pomyślałem, że wyślę mu maila, ale adresu nie widać a funkcja wysyłania nie działa, ponieważ moja skrzynka wymaga uwierzytelniania również dla poczty wychodzącej. Dostaję za każdym razem info zwrotne od deamona
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum